Mens en Dier

Afscheidstoespraak Rutte oogst veel kritiek: ‘Hij duldt geen tegenspraak’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Rutte sprak zondagmiddag kort voor zijn vertrek als premier het land toe vanuit het Torentje. Hij herhaalde tijdens zijn toespraak zijn gevleugelde uitspraak dat hij Nederland een ‘gaaf’ land vindt.

Hij ging ook in op corona. “Het heeft sporen getrokken in de samenleving, die niet zomaar zijn hersteld,” beweerde Rutte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt daarover: “Nee, heer Rutte, het was niet het coronavirus dat de samenleving polariseerde, het was het coronabeleid dat de maatschappij ontwrichtte, met alle gevolgen van dien op het gebied van polarisatie, rechtsstaatschendingen (de ergste in 80 jaar) en uitsluiting van grote groepen mensen, waarbij de huidige oversterfte hoogstwaarschijnlijk een gevolg daarvan is, terwijl het onderzoek daarnaar gefrustreerd wordt. Het was het beleid dat vele malen erger was dan het virus zelf.”

Mark Rutte duldt geen tegenspraak

Rutte beweerde verder dat onze democratie ‘sterk is’. “Niet alleen omdat we – minstens – elke vier jaar in alle vrijheid mogen stemmen. Maar ook omdat je het in Nederland luid en duidelijk mag laten weten als je het ergens niet mee eens bent. En we hebben een vrije en kritische pers en onafhankelijke rechters. Dus ja, een gaaf land.”

“Een democratie en een rechtsstaat kunnen alleen bestaan en functioneren als de heersende macht wordt gecontroleerd en ter verantwoording wordt geroepen. Na 13 jaar Rutte is zijn erfenis de verkwanseling van een samenleving waarin ooit iedereen alles mocht zeggen en in zijn waarde werd gelaten. Waarin vrijheid een groot goed was en we het daadwerkelijk samen deden,” reageert oud-Kamerlid Wybren van Haga.


Filosoof Jelle van Baardewijk voegt toe: “Mark Rutte duldt geen tegenspraak. Geen journalist die een vraag mag stellen. Hij communiceert in z’n eentje met eigen camera’s en legt het zo nog één keer uit. Hij beslist zelf over wat er fout ging tijdens zijn machtsperiode op deze manier. De journalistiek is uitgeschakeld.”

Narcist

Juridisch adviseur Karim Aachboun laat weten dat hij zijn rechtszaken tegen Rutte doorzet. “Voor mij dus géén afscheid. Rutte dient verantwoording af te leggen voor het leed dat is aangericht bij de vele gedupeerden in Nederland.”

Ook singer-songwriter Nicky Monreau luisterde naar de speech van Rutte. “Wat is ’t toch een hypocriet! In plaats van de problemen te fixen tijdens z’n 14-jarig premierschap, hoopt-ie dat zijn opvolgers de problemen oplossen. Makkelijk hoor, afschuiven! En hoe vaak zei hij het woordje ‘ik’? Narcist. Blij dat-ie weg is!” zegt ze.

Het woordje ‘ik’ viel 56 keer.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ste
Ste
1 dag geleden

Zoveel artikels over deze man. Hem iedere keer terecht neersabelen. Maar waar blijft onze echte actie? Want deze man blijft iedereen uitlachen, blijft ieder vooropgesteld doel bereiken. Ondanks de 1ne criminele daad na de andere, kan hij gewoon verderdoen waar hij mee bezig is. Gewoon omdat onze daadkrachten te weinig zijn! 1000en artikels! Enige verandering? Neen!

Cok
Cok
1 dag geleden

Hij zegt wat hem wordt ingefluisterd door het WEF en voor de rest kletst ie maar wat

oprecht
oprecht
1 dag geleden

Deze narcist Rutte noemt Nederland een gaaf land, dat HIJ in
die 14 jaar naar de (kl..ten) heeft geholpen samen met zijn vrienden
van D666 met voorop KAAG en Allegron de oorloghitser bij uitstek.
Dit is geen leider deze hypocriet denk dat hij het alleen recht heeft
en kan doen wat hij wil.
Nou Poetin weet wat voor idioot hij is nu hij aan het hooft van een
oorlogzuchtige NAVO staat hoop dat God ons zal behoeden voor zijn
HET STAAT MIJN NIET BIJ ” retoriek 🤮🤮

Rop
Rop
1 dag geleden

Zeker, laat het recht zegevieren Rutte heeft op vele gebieden de boel gewoon genaait.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x