Binnenland

‘Belachelijke’ nieuwe regel ingegaan: ‘Dit is toch een dwaze complottheorie?’

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!

Bedrijven die meer dan 100 mensen in dienst hebben, moeten sinds maandag bijhouden hoe medewerkers naar hun werk reizen.

Zo kan de komende jaren in kaart worden gebracht hoe de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer zich ontwikkelt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

In 2030 moet de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 met 49 procent zijn afgenomen, en in 2050 met 95 procent. Werkgerelateerd reizen zou verantwoordelijk zijn voor zo’n 6 procent van alle uitstoot.

We leven niet in China, zeg

Soms weten bedrijven dankzij ov-kaarten en leaseauto’s al hoe werknemers zich bewegen. Andere bedrijven moeten het nu aan hun personeel gaan vragen.

De maatregel doet de wenkbrauwen fronsen. “Bureaucratie, die steeds verder zal oprukken in het kader van klimaatbeleid,” merkt emeritus hoogleraar Lex Hoogduin op.

Auteur en spreker Hans van Tellingen roept het nieuwe kabinet op om deze ‘belachelijke regel’ meteen af te schaffen. “We leven niet in China, zeg. De werknemer mag zelf weten hoe hij naar werk reist. Het is privétijd.”

Onzin

“Neem aan dat het nieuwe kabinet als eerste maatregel een einde aan deze onzin maakt,” zegt ook voormalig diplomaat Johannes Vervloed.

Fractievoorzitter van SGP in Rijssen-Holten André Scheppink reageert: “Natuurlijk, nog meer regels. Wat een onzin.” Hij richt zich tot de Tweede Kamer: “Doe eens iets aan overbodige regelgeving!”

“Maar het persoonlijk CO2-budget is toch een dwaze complottheorie?” vraagt fractievoorzitter van FVD in de provincie Zeeland Martin Bos.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistische
Realistische
2 dagen geleden

Ach ja iedereen klaagt en bromt erover maar niemand staat op of doet wat , typisch NL , saamhorigheid ver te zoeken , er zijn mogelijkheden genoeg !
Ongehoorzaam zijn nr 1

Ikke zelf Jeroen
Ikke zelf Jeroen
2 dagen geleden

Rutte, gaaf land heb je ervan gemaakt.
nu alles dichtgetimmerd is ga je weg…

en nog zijn er medenederlanders die Rutte eren..

Sjefke
Sjefke
2 dagen geleden

De regering plaatsen steeds meer hoepeltjes met krankzinnige regels waar mensen en bedrijven doorheen moeten springen.
Zolang mensen hier aan blijven voldoen zal deze krankzinnigheid verder opgevoerd worden.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk bedrijven failliet te laten gaan. Mensen en bedrijven moeten zich onderwerpen aan hun meester !

Voor hen die het nog steeds niet snappen deze uitleg : stop een kikker in een pan kokenwater en hij zal er direct uitspringen. Stop nu een kikker in een pan koud water en zet dan de pan op een laag vuurtje. De kikker voelt niet dat het water langzaam warmer aan het worden is omdat ook zijn lichaam langzaam opwarmt. Uiteindelijk heeft de kikker het te laat door dat het water kookt en gaat dood.

Dit mensen zijn de hoepeltjes van de regering. Zolang wij die hoepeltjes blijven accepteren gaan ze verder totdat we allemaal opgesloten zitten in een grote openlucht gevangenis

DUS VOORAL DOOR DE HOEPELTJES VAN JE CRIMINELE REGERING BLIJVEN SPRINGEN.

IK DOE NERGENS AAN MEE EN ONTTREKT MIJ AAN ALLES ZOALS IK DAT OOK MET CORONA HEB GEDAAN. ZOALS IK OOK AAN GEEN ENKELE KLIMAAT MAATREGEL HOUDT, ZOALS IK GEZORGD HEB DAT IK MIJN EIGEN GEZONDE VOEDSEL KETEN HEB EN STEEDS MEER VLEES BEN GAAN ETEN WAAR IK MIJ GEWELDIG BIJ VOEL.

IK LAAT MIJ NIETS AFPAKKEN, IK WERK AAN NIETS MEE !!!!!!

Oleehop
Oleehop
2 dagen geleden

Deze klimaatidioten in de regering zijn helemaal van de pot gerukt. Met 0,04% co2 in de lucht waar de mens dan ongeveer 3% verantwoordelijk voor is en daar moeten we dan voor 6% van die 3% een hele administratie van bijhouden waar bedrijven nu echt niet om zitten te springen. Die hele klimaat onzin is bedacht om verdere controle en onderdrukking uit te voeren op de bevolking. Weg met deze politiek. Een grote opruiming is hoog nodig.

Back to top button
154
0
We lezen graag je reactie!x