Binnenland

De Jonge en Ollongren sturen Kamerbrief over de inzet van journalisten als AGENT: ‘Open en bloot’

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Vlak voor het weekend werd bekend dat inlichtingendiensten AIVD en MIVD tussen 2019 en 2023 journalisten hebben gerekruteerd en ingezet als agent.

Enkele dagen geleden boden ministers De Jonge en Ollongren toezichtsrapporten van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) aan over de inzet van journalisten als agent bij de AIVD en de MIVD. Dat lees je goed: de inzet van journalisten als agent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Het wordt meerdere keren benadrukt in een brief die de ministers vrijdag naar de Kamer stuurden.

Extra waarborgen

Zo schrijft het tweetal: ‘De journalistiek is een onmiskenbare pijler van de democratie. Wij onderstrepen het belang van de journalistieke onafhankelijkheid. Dit belang komt duidelijk naar voren bij de inzet van journalisten als agent door de diensten’.

En verder: ‘De bevindingen in de rapporten laten zien dat de diensten extra aandacht hebben voor de specifieke omstandigheden en bijbehorende extra waarborgen die nodig zijn bij het inzetten van journalisten als agent’.

‘Het onderzoek heeft zich gericht op de inzet van journalisten als agent, maar een aantal bevindingen ziet ook op de inzet van agenten in het algemeen’, schrijven De Jonge en Ollongren in de brief.

In een totalitaire staat zou dit heel normaal zijn

“Het staat, open en bloot, allemaal in de brief die ministers De Jonge en Ollongren afgelopen vrijdag namens het kabinet naar de Kamer hebben verstuurd,” merkt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen op, die de brief op sociale media heeft gezet.

“Dat verklaart ook waarom sommige als journalist verklede agenten zich onaantastbaar voelen wanneer ze wetenschappers of experts schofferen die een narratiefbedreigende mening hebben,” reageert data-analist Cees van den Bos.

Historicus Quinten Weeterings voegt toe: “In een totalitaire staat zou dit heel normaal zijn…”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 dagen geleden

Deze journalisten moet je gelijk de kop indrukken, niemand is onaantastbaar.
Deze NSB journalisten oppakken wegens landverraad.

Djennis
Djennis
2 dagen geleden

De wereldheerschappij van het zgn democratische Westen is voorbij. VOORBIJ DAMES EN HEREN. Kijk alleen maar naar de de-industrialisatie in Italië, Frankrijk en Duitsland die al volop aan de gang is. De rest van de Europese landen volgt dan vanzelf. Gevolg: werkloosheid, armoede, hypotheek onbetaalbaar en dan komt Schwabber als reddende engel: in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
Met een CBDC, 15 minuten steden, 100% controle op je doen en laten, je leven bestuurt door een idiote ambtenaar die bepaalt welke kakkerlakken je vreten mag, wanneer je de grens van de 15 minutenstad over mag. Wat een complete waanzin maatschappij, alleen maar om een stel machtsgeile psychopaten te bevredigen?
 
Benoem gewoon eens de huidige problemen en crisissen in Nederland in 1 overzicht:
Kindertoeslag affaire, uit huis geplaatste kinderen die voor het leven getraumatiseerd zijn. 20 miljard schade aan woningen in Groningen ( geen 6 miljard! ).
Geen huis meer te vinden, en dan nog 10.000 glansparels/ Asielzoekers die al reeds RECHT hebben op een woning plus de rest die binnenkort volgt. (familiehereniging op grote destructieve schaal)
Het normaal vinden dat een klein flatje € 1500,00 per maand aan huur kost?!
De drang naar het elektrificatie van de maatschappij wat op zich een totale ramp in wording is.
Extreme stijging van diefstallen uit winkels.
Extreme inflatie van de voedselprijzen, dit kan nog wel eens het grootste probleem van alles gaan worden.
Extreme schuldenberg particulieren, de incasso industrie draait op volle toeren en dat is het topje van de ijsberg.
Harddrugs gebruik onder werkenden, 70% van de werknemers in de bouw, schilders en glaszetters gebruiken dagelijks drugs.( bij Hugo de Jonge is het 100%)
De TikTok cultuur, de jeugd van dit moment is totaal verwend, denkt dat ze topsalarissen krijgen, te beroerd om te werken en een totaal ontbreken van gevoel voor gezag ( een enkeling daargelaten maar dat is meer een uitzondering ).
Dit schip gaat in volle vaart en er staat niemand aan het roer, de kade is van gewapend beton, na de klap is er van het schip waarschijnlijk niets meer over.
 
Rusland hoeft niks te doen… de satanisten gooien hun trouwste slaven in de gehaktmolen en ze maken zichzelf volkomen ongeloofwaardig. Uiteindelijk zullen mensen in het westen zich gaan afvragen waarom Rusland niet aanvalt en alleen verdedigt… en dan zullen ze langzaam realiseren dat Rusland niet de vijand is, maar dat het westen een Khazarische satanische agressor is.

roro 237
roro 237
2 dagen geleden

De christen-duivel uit de hel…………verkleed als clown!
Een angstaanjagend fenomeen die zijn weerga niet kent!

klaas
klaas
2 dagen geleden

Wat een mentaliteit…….

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x