Binnenland

De onvrede van het Nederlandse volk: ‘Er broeit een opstand’

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Ook bij de Nederlander zit een grens en die grens ligt verder weg, maar als die tot explosie komt, dan is het ook heftig. En dat zie ik wel gebeuren, zei financieel expert Ab Flipse in de podcast Hete Hangijzers.

“En dat hoop ik niet, want ik wil niet naar dit soort toestanden toe, maar ik vrees dat we toch naar een situatie toe groeien waarin het tot een harde clash komt tussen de zittende macht en het volk,” aldus Flipse.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Onhoudbare situatie

“We kunnen de verzorgingsstaat niet overeind houden met alle doelstellingen die we hebben: migratie, oorlog voeren tegen Rusland, het klimaat verder erdoorheen drukken. Dat is onhoudbaar, een onhoudbare situatie.”

De Russen zijn niet te verslaan, benadrukte Flipse. “De Russen kunnen het volhouden zolang ze willen. Uiteindelijk zullen de Russen dit conflict naar zich toe trekken, want ze openen op meerdere fronten de aanval. En Oekraïne is al minimaal 600.000 mensen verloren. De mensen raken op in de Oekraïne, simpel. Ook al zou je nieuwe wapensystemen sturen – ze hebben de mensen niet.”

Eén oplossing

Er is volgens Flipse eigenlijk maar één oplossing, maar dat is een niet-democratische oplossing: stuur alles en iedereen naar huis, maak schoon schip onder het ambtenarenapparaat – we hebben veel te veel ambtenaren in Nederland, we hebben een kind met een waterhoofd – vervang de ambtelijke top door ambtenaren die politiek neutraal zijn of een goede mix en installeer een zakenkabinet.

“Ga schoon schip maken en schrijf over vier jaar nieuwe verkiezingen uit.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 235 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eloy
Eloy
1 dag geleden

Helemaal eens met Ab!

Dit is de kern van het probleem.
Een doodziek ambtenarensysteem, wat ontaard is in een volksmenners maffia bende i.p.v. een volksdienende eenheid.

Maak dus i.d.d. schoon schip onder het ambtenarenapparaat. Het is een verworden tot een zichzelf bedienende familiecultuur, die het volk besteelt, bedriegt, uitzuigt via belastingen en onderdrukt via zieke controlezucht systemen via een monopolie op geweld!

WEG ERMEE!

Annette
Annette
1 dag geleden

Ik luister altijd met veel belangstelling naar wat financieel expert Ab Flipse te vertellen heeft. Hij is ook regelmatig te gast in Ongehoord Nieuws.

Maar…. deze keer ben ik het toch echt niet met alles eens, wat hij hier beweert:

Dat er wat broeit hier in Nederland…. dat geloof ik zonder meer, maar dat de mensen hier ook in opstand zouden kunnen komen, daarvan ben ik absoluut niet overtuigd.

Ik hoef alleen maar hier op straat te gaan lopen en dan zie je “mensen” (ik noem ze inmiddels liever zombies), die met een telefoon in de hand, dopjes in de oren, niet eens in de gaten hebben wat er om hun heen gebeurt. Ze lijken totaal afgesloten van de wereld, waarin zij leven.

Het enige zo’n beetje, waarvoor ze even uit hun cocon komen, is als er voetbal is. En dan natuurlijk speciaal als het Nederlandse team in actie komt. DAN komt er ineens een soort van chauvinistisch gevoel over hen heen.

Terwijl ik dit typ, komen ineens de o zo beroemde woorden naar voren uit de Romeinse Tijd, waarin de toenmalige dictator zei: “Geef het volk brood en spelen.”
Doe je dát, dan kun je met dat volk doen wat je maar wilt.

In zo’n situatie zijn wij inmiddels beland, dus dat is precies tegenovergesteld van wat Ab Flipse hierover zegt.

Dat de Russen het kunnen volhouden in de oorlog in Oekraïne…. dat staat ook voor mij als een paal boven water.
Er zijn geen mensen meer in de Oekraïne om naar het slagveld te sturen. Vandaar dat ze nu buiten hun landsgrenzen kijken.
In Nederland wordt al gekeken of er jonge mensen te vinden zijn, die “sneuvelbereid” zijn. Alleen dat woord al…. daar word ik compleet misselijk van.

Daarnaast heeft de Britse premier Sunak al gedreigd, dat jongeren hun rijbewijs zullen verliezen, als ze niet in dienst willen. Ook kan er beslag worden gelegd op hun financiën. Als DAT niet ongelooflijk bedreigend is.

Ik ben het 100% eens met zijn oplossing: stuur het grootste deel van de ambtenaren naar huis en maak schoon schip.

Dat zou prachtig zijn, maar zien jullie dat al gebeuren? Het lijkt mij een utopie.

johannes
johannes
1 dag geleden

In onze mentale wereld zijn er maar weinig politiek neutraal. Het is nl heel gemakkelijk iemand rechts of links te noemen. Wat wel misschien kan een onafhankelijk orgaan te benoemen waarbij deze mensen niet stemmen maar een controlerende functie hebben. Zij beslissen of het ministerie goed functioneert. Deze mensen komen uit alle lagen van de samenleving. Dit is dan ook transparant.

Fisk foar weet
Fisk foar weet
1 dag geleden

Leuk gezegd. Het probleem is alleen dat nederlandse politici niets te vertellen hebben. Beslissingen worden elders genomen. Politici in veel landen zijn young global leaders /vrijmetselaars (Rutten). Zij moeten bevelen opvolgen anders gebeurt er wat (Fico). De cabal wil ook dat mensen in opstand komen en hun politici opruimen. Creative destruction. BBB. Misschien moet je naar een parallelle samenleving die dan weer de normale samenleving wordt.

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x