Binnenland

Eten we straks gevaccineerde eieren?

Help door dit met anderen op je social media te delen!

Begin dit jaar is een proef gestart met vogelgriepvaccinaties bij legbedrijven die zich op de Nederlandse markt richten. De ‘gevaccineerde’ eieren van de proef mogen op de Nederlandse markt verschijnen, bericht Boerderij op basis van een Kamerbrief die minister Adema aan de Tweede Kamer schreef.

Den Haag kan voor onze eigen markt toelatingen verzorgen. Er wordt gewerkt aan de opening van markten voor producten van gevaccineerde dieren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png
Een flink ‘dingetje’

De handel in eieren en vlees van gevaccineerde dieren is een flink ‘dingetje’, weet Foodlog. In de EU is namelijk nog geen regelgeving. Landen buiten de EU stellen hun eigen eisen. Het ministerie van Landbouw overweegt grootschalige vaccinatie als ‘veiligheid en effectiviteit bewezen zijn’.

In Frankrijk worden eenden sinds oktober vorig jaar (verplicht) gevaccineerd. Daarop hebben de Verenigde Staten, Singapore en Taiwan hun grenzen voor pluimveeproducten uit Frankrijk gesloten.

Twee vaccins

Afgelopen maand meldde het ministerie van Landbouw dat er twee vogelgriepvaccins zijn ‘die in de praktijk goed werken’. Na de zomer komt er een proef met het inenten op pluimveebedrijven. Aan deze pilot doen tussen de vijf en 10 bedrijven mee.

Tijdens de proef wordt ervaring opgedaan met het op grotere schaal toedienen van de vaccins. Daarnaast wordt onderzocht welke mogelijke negatieve effecten er zijn voor de handel in kippen en eieren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
A.H.Konincks.
A.H.Konincks.
2 dagen geleden

Mogelijk negatieve effecten ?

Dopo
Dopo
2 dagen geleden

hoe kunnen ze dit goedkeuren? gevaccineerde eieren eten betekent dat mensen het vaccin binnenkrijgen en er zijn nog helemaal geen proeven gedaan bij mensen w.b.t. de bijwerkingen! FVD: stel kamervragen!

Jeroen
Jeroen
2 dagen geleden

Dat wordt dus stoppen met eieren eten of zorgen dat je je eieren haalt bij mensen die zelf kippen hebben en deze NIET vaccineren.

Cobus
Cobus
2 dagen geleden

Het volk zal geen vlees eten!

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x