Buitenland

Het verhaal over de terreuraanvallen van Hamas op Israël wordt vreemder en vreemder

Help mee door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Tijdens de terreuraanvallen van Hamas op 7 oktober vorig jaar deed het Israëlische leger urenlang niets. Het duurde 4 tot meer dan 20 uur voordat het leger de kibboetsen die werden aangevallen te hulp schoot.

De New York Times merkte op dat duizenden soldaten minder dan 40 minuten verwijderd waren van de plaatsen die onder vuur lagen. Waarom duurde het zo lang voordat er hulp kwam?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Kibboets Be’eri werd rond 06.00 uur lokale tijd aangevallen door Hamas. Beelden die zijn gemaakt vanuit een legerhelikopter tonen dat pas om 16.30 uur zo’n 500 Israëlische soldaten bij de kibboets verschenen met Humvee’s en tanks, 10 uur nadat de aanval was begonnen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nog vreemder

Maar het wordt nog vreemder. De eerste reddingsoperatie in Be’eri werd pas rond 19.00 uur gestart, 13 uur nadat de aanval was begonnen.

Een inwoner van Be’eri die de aanval overleefde, zei tegen de krant Haaretz: “Er stonden 500 soldaten bij de ingang, met materieel en voertuigen. Ik schreeuwde tegen ze: ‘We worden afgeslacht, red ons’. En niemand zei iets.”

Ook bij het Nova-muziekfestival, dat door Hamas werd aangevallen, gebeurden vreemde dingen. Haaretz berichtte dat de organisatoren van het festival om 07.00 uur belden met luitenant-kolonel Elad Zandani, die groen licht gaf voor het festival, met de mededeling dat terroristen op de feestgangers schoten. Ze moesten zichzelf maar zien te redden. De eerste soldaten kwamen om 15.00 uur aan bij het festival, acht uur na het telefoontje. Dat terwijl de Gaza-divisie slechts enkele kilometers van het festival verwijderd was.

Nóg vreemder

Maar het wordt nóg vreemder. Vier uur na het begin van de aanvallen, om 10.30 uur, begon Israël al met het bombarderen van doelen in Gaza. Laat dat even bezinken: als Israël binnen 4 uur een offensief kon beginnen, waarom duurde het dan 6 uur, in de meeste gevallen meer dan 10 uur en in sommige gevallen 20 uur om in eigen land troepen te mobiliseren en de aanvallen af te slaan?

Een Israëlische reservist besloot om 13.30 uur op eigen houtje met een groep naar het zuiden te gaan om mensen te helpen. Hij verwachtte veel soldaten en pantservoertuigen te zien onderweg, maar de wegen waren verlaten. Hij vroeg aan een andere reservist: “Waar is het Israëlische leger?”

Israëliërs mogen het officiële verhaal over de aanvallen op 7 oktober niet in twijfel trekken. Mensen die vraagtekens zetten bij het overheidsnarratief, riskeren gevangenisstraffen tot wel vijf jaar. “Waarom doen ze dat?” vraagt onderzoeksjournalist Ben Swann.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andy
Andy
2 dagen geleden

Niet vreemd als je bedenkt dat er een oorlog begonnen moest worden (aka false flag). IDF was dan ook volledig op de hoogte

https://m.jpost.com/israel-hamas-war/article-806634

Hans
Hans
2 dagen geleden

De hele aanval van 7 oktober is volledig gedirigeerd door het Israelische leger, sterker, Israelische ex-militairen waren getuigen van Israelische tankaanvallen op bepaalde Kibboets

Bowa
Bowa
2 dagen geleden

Ze wisten al 10 dagen op voorhand dat deze aanval zou gebeuren, 3 dagen van tevoren werd de inlichtingendienst van israel gewaarschuwd maar die moesten hun mond houden.

Zappa
Zappa
2 dagen geleden

Strategie middels AI

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x