Buitenland

Premier Orban hint op NAVO-plan voor ‘militaire missie’ in Oekraïne

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Hongarije hoeft geen troepen of financiële steun te leveren aan de hulp van de NAVO aan Oekraïne, verzekerde NAVO-chef Jens Stoltenberg. Premier Orban wilde dat onderstreept zien voor hij zich achter Rutte zou kunnen scharen als opvolger.

Op Radio Kossuth hintte Orban op een NAVO-plan voor een militaire missie in Oekraïne. Hij zei dat Hongarije daar niet aan zal deelnemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png
Noodrem

“De mensen hebben duidelijk gemaakt dat ze niet willen dat Hongarije betrokken wordt bij de oorlog. Nu dendert deze trein, deze Europese trein, af op oorlog. We hebben ons minimale doel behaald. Ik heb aan de noodrem getrokken en overeenstemming bereikt met de NAVO-secretaris-generaal. Hongarije is uit de trein gestapt,” zei Orban.

Trump

“Er komt een militaire missie van de NAVO in Oekraïne, maar Hongarije neemt daar niet aan deel, niet met geld, niet met wapens en niet met soldaten. We hebben ook met de machinist gesproken, maar die konden we niet overtuigen. Dit is een sterke machinist en alleen Donald Trump zou hem uit de cabine kunnen krijgen. Dit zou in november kunnen gebeuren en dan zou de hele westerse trein, die afdendert op oorlog, tot stilstand kunnen worden gebracht,” vervolgde de premier.

“We laten die trein gaan en bemoeien ons niet met deze oorlog zoals ik heb beloofd. Hongarije blijft een eiland van vrede,” benadrukte hij.

[Newsweek]

4.9 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne Schotanus.
Anne Schotanus.
1 dag geleden

Heel verstandig is die Orban wel.
Ik ben blij dat hij zijn mond wel durft open te doen.
Ik hoop dat er nu meer landen zich hier achter opstellen.

Herman R
Herman R
1 dag geleden

Orban heeft gelijk👏, we moeten vredesonderhandelingen🕊 starten👍

Kans
Kans
1 dag geleden

Een en al poppenkast, good cop, bad cop, zo doorzichtig als het maar zijn kan, vraag je zelf eens af waarom Zwitserland nog nooit oorlog heeft gekend, rarara hoe kan dat, waar wonen een heleboel rijke etterbakken, juistttttttttttttt. En waarom gaat Europa weer ten onder aan oorlog, nou das heeeeeeel simpel, het is zo’n lekker verdien model en de europeesche bevolking is wel zo dom dat ze werkelijk niets maar dan ook werkelijk niets in de gaten hebben, je zou toch denken als je iets hebt mee gemaakt dat je daar iets van leert, nou, niet dus, weet U nog, de Europeesche ratten hadden het over nooit meer oorlog nu wij 1 zijn geworden in de EU, daarna is het nog nooit zo’n enorme klere zooi geweest, en weet U, wij klootjes volk, laten het allemaal heel gedwee gewoon weer gebeuren, dus dat gaan weer miljoenen doden worden met misschien ook wel uw kinderen die U ter Grave kan dragen. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭🥺🥺🥺🥺🥶🥶🥶🥶

Fijne dag nog verder !!!😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴

Margie
Margie
1 dag geleden

Er moeten nog meer mensen komen als hem. Orban heeft gelijk. Groot gelijk.

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x