Binnenland

Rechtszaak tegen WHO-pandemieverdrag: landsadvocaat vraagt 4 weken uitstel aan

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!

De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft op 5 juni jongstleden met spoed een persoonlijke rechtszaak gestart tegen demissionair minister Pia Dijkstra voor het eventueel onrechtmatig tekenen van het WHO-pandemieverdrag op de World Health Assembly (WHA).

Tweede Kamerlid Mona Keijzer (BBB) wist op de valreep te bedingen dat minister Dijkstra zich zou onthouden van het goedkeuren van het pandemieverdrag. Dijkstra gaf daarbij wel aan dat ze de consensus niet zou doorbreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Hoewel op de WHA uiteindelijk toch niet werd gestemd over het pandemieverdrag, werden wel de wijzigingen van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR), zij het in afgezwakte vorm, erdoorheen gejast.

Van het toneel verdwenen

Landsadvocaat Pels Rijcken heeft twee dagen voor de start van de rechtszaak 4 weken uitstel gevraagd voor het indienen van een verweerschrift, tot deze week dus.

Dinsdag wordt het kabinet-Schoof beëdigd door de koning. Dan is Dijkstra van het toneel verdwenen en komt er een nieuwe minister voor in de plaats.

Het besluit om in te stemmen met het pandemieverdrag ligt uiteindelijk bij het nieuwe kabinet.

Kritiek punt in onze geschiedenis

“We staan op een kritiek punt in onze geschiedenis,” waarschuwt de Bond. “Samen kunnen we voorkomen dat Nederland zijn soevereiniteit verliest door het ondertekenen van een bindend pandemieverdrag met de WHO.”

De Bond zet de rechtszaak direct door wanneer andere bewindslieden in de toekomst proberen het WHO-pandemieverdrag te ondertekenen. “Geen enkele politicus heeft het recht om onze soevereiniteit en grondrechten over te dragen aan een ondemocratische private organisatie.”

Dit kan niet worden toegestaan

Overigens moeten amendementen op de IHR vier maanden van tevoren aan de lidstaten en parlementen worden voorgelegd. Dat is niet gebeurd.

De Bond: “De WHO en haar directeur-generaal willen zelfstandige wetgevende bevoegdheden verkrijgen die superieur zijn aan de soevereiniteit van de lidstaten. Hierdoor worden wij allen feitelijk onterecht behandeld. De amendementen op de IHR kunnen gezien worden als een staatsgreep waarbij de democratie wordt vervangen door de dictatuur van de WHO. Medische tirannie dreigt als persoonlijke vrijheidsrechten, zoals het recht op onaantastbaarheid van het lichaam, worden overruled door een algemeen publiek belang zoals de publieke gezondheid. Dit kan niet worden toegestaan.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 182 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hermann Göring
Hermann Göring
2 dagen geleden

Pia Diijkstra vind ik uitstekend passen op een podium Na een Neurenberg Tribunaal.
Dit zijn misdadigers!

Cageman
Cageman
2 dagen geleden

Dit pandemie verdrag zorgt voor de grootste democide van de bevolking ooit. Als dit in mei 2025 stilzwijgend in werking treed dan is het aftellen en zijn je laatste maanden geteld..

De who kan verrotten
De who kan verrotten
2 dagen geleden

Schoof, is niet gekozen..hoe kan dit..is géén democratie meer, dictatuur….en de geert stemmers voelen zich nu aardig verneukt.
Afstand van omvolking, minder buitenlanders, grenzen dicht…niks wordt gedaan…wef marionetten zijn het

Kim
Kim
2 dagen geleden

Dus Agema mag het doen??

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x