Mens en Dier

Verontwaardiging na uitspraken Ollongren over vechtbereidheid: ‘Dat mens wil alleen maar oorlog’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Stel dat je nu militair bent: waar strijd je dan voor of waar sneuvel je dan voor? Demissionair minister Ollongren denkt dat dat ‘heel persoonlijk’ is.

“Ik denk dat er mensen zijn die het voor Nederland, voor het Koninkrijk doen, die ook trouw hebben gezworen aan de koning. Dat is volkomen legitiem, maar het is net zo legitiem als iemand anders zegt: ‘Ik doe het voor onze Europese manier van leven’,” zei Ollongren in De Ongelooflijke Podcast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/banner5.png

Nederland staat ergens onderaan de lijstjes van vechtbereidheid, maar als puntje bij paaltje komt, pakken we echt wel de wapens op, beweerde ze.

Voor niets

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 16 procent van Nederland bereid is om te vechten, maar Ollongren denkt dat Nederlanders alles zullen doen om te helpen als er een daadwerkelijke bedreiging van onze manier van leven komt.

Op sociale media regent het negatieve reacties op de uitspraken van de minister. “De Nederlandse militair sneuvelt voor niets als mensen die niet zullen sneuvelen jou gaan werven met mooie spullen en een lulverhaal,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Dood, verderf en verdriet

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger trekt van leer: “Wat lult die achterlijke gek eigenlijk over vechten de hele tijd? Dat mens wil alleen maar oorlog. Als het echt uit de hand loopt, moet je eens kijken wat ze doet.”

“Dood, verderf en verdriet. Dat is D66,” aldus De Vlieger.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
1 dag geleden

De kille harteloosheid straalt van dat “mens” af, totaal geen emotie of empathie

Lidy
Lidy
1 dag geleden

In de ban van satan.

Vrijheidstrijder
Vrijheidstrijder
1 dag geleden

“Pakken ze echt wel de wapens op”. Ik denk dat dat kan kloppen. Maar sinds de laatste keer dat dat gebeurde “de Beeldenstorm” was dat niet zo zeer tegen de kerk gericht maar meer tegen de heersende autoriteit die de kerk vertegenwoordigen. En Ollongren, niemand heeft op jou gestemd. En met je oorlog pleeg je dus hoogverraad daar dat er nooit een debat en een stemming heeft plaats gehad in het parlement.
GRONDWET ARTIKEL 100
De regering verstrekt de Staten generaal vooraf inlichtingen over de inzet van de krijgsmacht bij internationale rechtsorde.
 

Dubito
Dubito
1 dag geleden

Ik ben volledig bereid dat mens te laten sneuvelen.

figuurlijk hoor….figuurlijk

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x